Alla inlägg den 13 mars 2011

Av Johan - 13 mars 2011 10:49

Jaha, så var ytterligare en TV sänd "ring-och-rösta" underhållning avklarad. Nämligen melodifestivalen, och säga vad man vill men visst har Björkman & Co lyckats skicka upp intresset för festivalen med en rakets hastighet de senaste åren. Eller festival föresten.? varför heter det så, inte är det mycket till festival direkt. Men men, det var inte det jag funderat på. Utan att det egentligen är ett dolt tiggeri. Hjälporganisationer går hand i hand med en TV produktion och på så sätt hjälps de åt att lyckas. TV får en publik och hjölporganisationen får pengar.


För inte är det väl någon som på allvar tror att det har någon betydelse vilken låt som vinner, varken i Sverige eller i europa. Inte ens för artisten spelar det längre nån roll, förr var ju iaf artisten garanterad ett genombrott om man vann. men inte längre. Idag finns bara en handfull länder som bryr sig om tävlingen. Det är viktigare att vinna svenska uttagningen än den europeiska.


Nej, det hela handlar om att det inte lönar sig längre att be med hundögon för att folk ska ge pengar. Man ska få valuta för pengarna typ postkodlotteriet där man kan vinna eller så kan man ju ringa och rösta och så dras en 10:a från teleräkningen. Alla dessa program som Körslaget, lets dance, melodifestivalen etc. är bara ett förtäckt, organiserat tiggeri. Och det är väl iof bra om hjälporganisationerna hittar nya vägar att samla in pengar men tro inte att underhållningen är det viktiga, utan hjälporganisationerna hade aldrig varken lets dance, melodifestivalen eller något av de andra liknande tiggeriprogramen existerat.


Tack för mig....hey



Ovido - Quiz & Flashcards