Alla inlägg den 16 september 2010

Av Johan - 16 september 2010 22:51

En av de största anledningarna till varför jag är vegetarian, förutom att jag anser att det är miljöförstörande, resursslöseri och omges av hyckleri och dubbelmoral att föda upp och äta djur. Dessutom tycker jag det är rätt snuskigt att äta nåt som innehåller kroppsvätskor, muskler, senor och som innehåller massa bakterier och ett ständigt fuskande med datummärkning och som måste upphettas för att vara tjänligt som föda. Men den främsta anledningen till mitt ställningstagande är djurhållningen, transport och slaktmetoder för djuren. Ingen kan på allvar påstå att det fungerar bra, däremot inbillar ni er det för att döva samvetet. Sverige är ju sååå bra...yeah right.!


  

Nu kommer det säkert nån kommentar som "vi har djur och de har det bra" men jag klandrar er inte, heller inte de som håller på med jakt. Jag har visst förståelse för skyddsjakt etc. Men jag kommer aldrig acceptera att man behandlar djur illa och som en själlös produkt i en fabrik.


  


Skulle det sitta en klisterlapp på alla köttpaket som visade hur djuret haft det skulle inte många äta kött.  Och det tragiska är att ALLA partier tycker det är helt okey med tex halalslakt i Sverige, bara man bedövar halsen på djuret. Jag ville inte lägga upp filmen här, detta är så vidrigt, men kolla gärna länken om du vågar. Klicka på filmen med Reinfeldt.

 http://www.youtube.com/results?search_query=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DfYXh1-aQuHE&aq=f 

 

Halalslaken är en islamsk ritualslakt och går ut på att man skär av slaktdjurets hals, då skärs bla. halsens blodkärl av och djuret, som är vid liv dör av blodförlust. Ryggkotorna skadas inte. Denna procedur sker genom att djuret hålls fast i en maskin samtidigt som halsen skärs av, sedan lämnas djuret att förblöda.

 

Paragraf 14 i djurskyddslagen lyder: " husdjur skall vid slakten vara bedövat när blodet tappas av. Andra åtgärder vid slakten får inte vidtagas innan djuret är dött"

 Detta är inget unikt, djurplågeri och dålig djurhållning sker varje dag, djur plågas i många situationer i Sverige..Varför.? När vi inte ens behöver äta kött. Idag finns kunskapen och allternativen. Jag dömmer dig inte, alla har vi valt hur vi ska leva. Även jag, Jag har varit vegetarian i 15 år.

/Sharp

Ovido - Quiz & Flashcards